Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امیر باقری، هنرمند مجسمه‌ساز که شش سال است در ترکیه به سر می‌برد، ساخت سردیس استاد محمدرضا شجریان را از سال گذشته در شهر آلانیای این کشور آغاز کرد. او که این روزها در شیراز است، می‌خواهد این سردیس ساخته‌شده از فایبرگلاس را با برنز قالب‌گیری کند و سپس شاهد رونمایی از آن در باغ هنر بم باشد؛ مکانی که کلید ساخت آن پس از زلزله دلخراش بم و سپس برگزاری کنسرت «هم‌نوا با بمِ» شجریان به همت خسروی آواز ایران زده و سرانجام دی ۱۳۹۷ راه‌اندازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیر باقری در پاسخ به این سوال که آیا ساخت سردیس محمدرضا شجریان به سفارش شخص یا نهادی بوده است، به خبرآنلاین چنین می‌گوید: «ساخت این سردیس پیشنهاد کسی یا جایی نبود و همان‌طور که بیستون را عشق کَند و شهرتش فرهاد بُرد/ رنج گل، بلبل کشید و برگ گل را باد بُرد... این قدرت عشق به استاد محمدرضا شجریان بود که سبب‌ساز ساخت این سردیس و اساسا مجسمه‌ساز شدن من شد؛ مهر و علاقه‌ای که از سال‌های دور، از کودکی به استاد داشتم این آرزوی دیرینه را در سر من پروراند که روزی مجسمه‌ساز شوم تا بتوانم مجسمه ایشان را بسازم. لطف دوستان و تشویق‌ها نیز مرا به این خودباوری رساند که این کار را انجام دهم.»

او در جواب این که آیا صحیح است که می‌گویند مجسمه‌ساز در کنار تبحری که می‌بایست در کارش داشته باشد، نیازمند ارادتی قلبی به سوژه کارش نیز هست تا حاصل کار دلربا شود می‌گوید: «بله، عشق به استاد شجریان بود که گِل را در دست من به سردیسی که می‌بینید تبدیل کرد و من صددرصد با این عبارت موافقم که این «عشق» بود که این کار را انجام داد و من نبودم.»

این سردیس پیشنهاد کسی یا جایی نبود و همان‌طور که «بیستون را عشق کَند و شهرتش فرهاد بُرد» این قدرت عشق به محمدرضا شجریان بود که سبب‌ساز ساخت این سردیس شد

باقری در توضیح جنس این سردیس چنین می‌گوید: «من سردیس را ابتدا از جنس خمیر ساختم و حدود یک سال بر روی آن و زوایای مختلفش کار کردم و گاهی اوقات پیش می‌آمد که تا ساعت دو و سه نیمه‌شب و گاهی اوقات تا صبح به تماشای فیلم اجراهای استاد می‌پرداختم تا حال روحی‌ام از صدای آسمانی ایشان به سردیس‌شان، میمیک صورت، حالت لب‌ها، شیوه چشم‌ها، طره موها و... منتقل شود. در ادامه قاعدتا چون خمیر شکننده است و به سرعت تخریب می‌شود نیازمند قالب‌گیری سریع با سیلیکون بودم و بعد از قالب‌گیری با سیلیکون، فعلا از جنس فایبرگلاس ساخته شده است اما به لطف یکی از عزیزانِ علاقه‌مند به استاد شجریان، قرار است در نهایت با برنز قالب‌گیری شود. این که این دوست عزیزمان قبول زحمت کرده‌اند کمک بزرگی به من است چون انجام این کار هزینه بسیار بالایی دارد و من به عنوان یک استاد بازنشسته دانشگاه از تمکن مالی برای پرداخت آن بهره‌مند نیستم.»

او با بیان این که «استارت این کار یک سال پیش در آلانیای ترکیه زد شد» ادامه می‌دهد: «من حدود شش سال است که در ترکیه ساکنم و در حال حاضر در ایران و در شهر شیراز به سر می‌برم و امیدوارم قالب‌گیری این سردیس از برنز به همت دوستی که اشاره کردم طی روزهای آتی انجام شود و خرسندم که اعلام کنم به همت مدیریت باغ هنر بم؛ پروژه‌ای که کلید ساخت آن پس از زلزله دلخراش بم و سپس برگزاری کنسرت «هم‌نوا با بمِ» استاد شجریان به همت ایشان زده و سرانجام دی ۱۳۹۷ راه‌اندازی شد، این سردیس در مراسمی درخور و شایسته در این باغ رونمایی و نصب خواهد شد.»

باقری همچنین توضیح می‌دهد: «این سومین سردیسی است که من از این حالت استاد محمدرضا شجریان ساخته‌ام و به زودی می‌خوام استارت ساخت مجسمه هایپررئال یا فراواقعی استاد را بزنم هرچند به این علت که از بنیه مالی قوی‌ای برخوردار نیستم کارم به سختی و کند پیش می‌رود و امیدوارم دوستان حمایت کنند تا بتوانم به زودی این کار را آغاز کنم.»

او در پایان و در پاسخ به این سوال که آیا بعد از رونمایی از سردیسی که ساخته است در باغ هنر بم به ترکیه برخواهد گشت، می‌گوید: «من بعد از رونمایی به ترکیه برخواهم گشت. من در آن‌جا کارگاه کوچکی دارم که در آن کار مجسمه‌سازی انجام می‌دهم و بالاخره زندگی در آن‌جا نیز هزینه‌های بالایی دارد و من در آن‌جا با نهادهای مختلف در ارتباط هستم و گاهی مجسمه شخصیت‌های گوناگون را می‌سازم و گاهی سوژه‌هایی به شهرداری آلانیا می‌دهم ولی ارتباطم را با ایران قطع نکرده‌ام و مرتب در حال سفرم چون به کشورم تعلق خاطر دارم و از جانبازان وطنم و به خاطر کشورم جنگیده‌ام و یک وجب از خاک کشورم را با هیچ چیزی معاوضه نمی‌کنم.»

بیشتر بخوانید: آیا عده‌ای می‌خواستند سنگ آرامگاه محمدرضا شجریان را بشکنند؟ اعتراض خانه شجریان به عزت‌الله ضرغامی: فراموش نکردیم چه کردید/ عکس

۲۵۹۲۵۹

کد خبر 1634357

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: محمدرضا شجریان موسیقی موسیقی سنتی آواز ایرانی خواننده هنرهای تجسمی مجسمه محمدرضا شجریان قالب گیری مجسمه ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۷۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان

یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با ساخت و توسعه دوربین‌های ضد انفجار، پایه‌های پایدارساز و شبیه‌ساز نوسانات دریایی، اقدام به بومی‌سازی تجهیزات صنعت دریایی کرد.   فرهاد فتوره‌چی، مدیر عامل این شرکت‌ دانش‌بنیان در گفت‌وگو با ایسنا، شبیه‌ساز نوسانات دریا، دوربین‌های ضد انفجار، مونیتورهای ویژه شناورهای دید در روز و ضد آب را از محصولات تولیدی این شرکت ذکر کرد و گفت: آخرین دستاورد ما پایه‌های پایدارساز است. این محصول بر روی شناورها قرار می‌گیرد و جریان‌هایی را که موجب نوساناتی بر روی شناور می‌شود، کنترل می‌کند.   وی اضافه کرد: از طریق این محصول می‌توان کلیه تجهیزات بر روی شناورها را به صورت افقی نگهداری کرد؛ علی‌رغم نوساناتی که شناور بر روی این تجهیزات اعمال می‌کند.   فتوره‌چی با اشاره به کاربردهای این پایدارسازها، توضیح داد: آنتن‌های شناور برای ارتباط با ماهواره‌ها باید در وضعیت ثابت باشند، در غیر این صورت با نوسانات کشتی، امکان یافتن ماهواره برای آنتن از بین می‌رود و این پایدارسازها می‌توانند عملکرد این ماهواره‌ها را تضمین کنند.   وی با اشاره به ساخت شبیه‌ساز نوسانات دریایی، گفت: شبیه‌سازی نوسانات حرکتی مانند خودرو و شناور و هواپیما با تاکید بر نوسانات دریایی از اهداف ساخت این محصول است. راستی‌آزمایی سنسورهای دینامیکی و استاتیکی و ادوات بازی‌های رایانه‌ای از دیگر موارد استفاده این شبیه‌سازها به شمار می‌رود.   مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، پیاده‌سازی نرم‌افزارهای شبیه‌سازها را از دیگر دستاوردهای این شرکت ذکر کرد و ادامه داد: این سیستم به منظور آموزش و تمرین در هدایت شناورها طراحی و ساخته شده است. از آنجا که آموزش هدایت این شناورها در محیط واقعی بسیار پرهزینه است، این سیستم به کاربران کمک می‌کند تا در محیط شبیه‌سازی شده بسیار واقعی شناور را هدایت کنند.   فتوره‌چی با بیان اینکه از آنجا که در این نرم‌افزار پارامترهای فیزیکی مؤثر تا حد بالایی مد نظر بوده است، کاربران به حس درستی از آنچه در عمل با آن مواجه هستند، دست می‌یابند، گفت: این موضوع توسط چندین قایقران حرفه‌ای تایید شده است. این سیستم طراحی همچنین دارای سه مود دید از ساحل، دید از روی شناور و دید از بالاست که هر سه همزمان قابل نمایش است. تدوین نرم‌افزار این سیستم از روی معادلات حرکت شناور که قبلاً در این شرکت طی سال‌ها مطالعه و آزمون به دست آمده، انجام شده است.   مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان با اشاره به کاربردهای دوربین‌های ضدانفجار این شرکت، اظهار کرد: این شرکت دوربین‌های ضدانفجاری متنوعی برای موارد صنعتی و دفاعی ساخته است که مشخصات فنی محصولات مطابق با نیاز مشتری طراحی و یا تغییر پیدا کرده است.   وی بدنه این دوربین را از جنس استیل و آلومینیوم و کاملا ضدآب دانست که این امر موجب افزایش مقاومت این دوربین‌ها در برابر ضربه و شکستگی شده است. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: ربات صنعتی ایرانی با هفت درجه آزادی تولید شد دومين پل هوایی (ايربريج) در فرودگاه کرمان راه اندازی می شود متانول به جای صادرات تبدیل به بنزین می شود

دیگر خبرها

  • از وطنم ایران تا شب‌نورد؛ با تارِ لطفی + فیلم
  • (ویدئو) مجسمه‌های الهام گرفته از طبیعت
  • آخرین وضعیت شبیه‌سازی انتخابات الکترونیک در تهران
  • آخرین وضعیت شبیه‌سازی انتخابات الکترونیک در تهران
  • پنج هفته دوم اوسمار شبیه پنج هفته ابتدایی یحیی
  • آقای همایون شجریان، تو را به خدا بیایید و بگویید ما اشتباه کردیم!
  • بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان
  • مغز انسان شبیه‌سازی شد
  • مغز انسان به شکلی بی‌نظیر شبیه‌سازی شد
  • فرم و شکل در مجسمه‌های شهری